Bu para düşünmekten ziyade başka bir duruma dönüşmüş. Zengin birinin parasını kontrolsüz bir şekilde harcamasından kaynaklanan ve olumsuz bir şekilde sonuçlanan bir olay olmuş.Evet bozar. Çok hoş olmasa da şöyle bir örneğim var: yakın bir arkadaşımın babası oynadığı kumarda kaybetmiş ve çok zenginlerken iflas etmiş, durumu kurtaramayınca da intihar etmiş. Ardında bıraktığı bir mektupta ise şunlar yazıyor: 'Babama, eşime ve çocuklarıma nasıl bir açıklama yapıcağımı bilemedim durumu kurtarmaya çalıştım evet, ama olmadı onların yüzüne bidaha nasıl bakarım. ' İşte para derdi sizi tam da bu duruma getirebilir
Aslında konu burda da aileyi geçindirmek için sürekli parayı düşünmeye geliyor çünkü orda kaybedilen ailenin rızkı.Bu para düşünmekten ziyade başka bir duruma dönüşmüş. Zengin birinin parasını kontrolsüz bir şekilde harcamasından kaynaklanan ve olumsuz bir şekilde sonuçlanan bir olay olmuş.
Zengin bir insanın parasını kontrol ve çoğaltmak gibi ticari düşünceleri olur bu kaçınılmazdır ve her zaman değil belli periyotlarda olur. Kişinin zengin olması dolayısıyla parayı çok düşündüğü olasılığınıda doğal olarak ortadan kaldırır.
Bunun yanında parayı çok düşünmek insanı bozar mı sorusuna gelince; kişi aile geçindiriyorsa parayı düşünmesi şarttır. Aile geçindirmeye yetecek seviyeye gelindikten sonra fazlaca düşünmek bunu takıntı haline getirmek insanı bozar EVET.
Aslında benim üzerinde durduğum konu kaybetme şekliydi. Evet haklısın aileyi geçindirmek maksatlı düşünüyordu diyebiliriz. Bu konu için söylicem genel konudan bağımsız olarak; umarım hiç kimse kumar denen illete bulaşmaz.Aslında konu burda da aileyi geçindirmek için sürekli parayı düşünmeye geliyor çünkü orda kaybedilen ailenin rızkı.
Umarım. AminAslında benim üzerinde durduğum konu kaybetme şekliydi. Evet haklısın aileyi geçindirmek maksatlı düşünüyordu diyebiliriz. Bu konu için söylicem genel konudan bağımsız olarak; umarım hiç kimse kumar denen illete bulaşmaz.