Rezonans Kanunu – Kendimi bulmaya çalışırken…

Meraklı

AnonKafe Üyesi
23 Kas 2025
3,330
Son zamanlarda kafamın içi çok karışık olduğu için Rezonans Kanunu kitabına başladım.
Kitap öyle “sihirli bir çözüm” sunmuyor ama bazı cümleler insanın içinde bir yerlere dokunuyor.
Mesela şu söz beni baya düşündürdü:
“Kendinle uyumlanmadıkça hayatla uyumlanamazsın.”
Aslında bütün mesele bu gibi… İçimizdeki karmaşa ne kadar büyürse, dışarıda da o kadar kayboluyoruz.

Bu tarz kişisel gelişim kitaplarına çok inanan biri değilim ama bu kitap, en azından insanın kendine dönüp bakmasına vesile oluyor.
Belki de bazen ihtiyacımız olan şey, sadece bir cümlenin zihnimizi dürtmesi.

Okuyan varsa, sizde hangi cümle en çok etki bıraktı?

SırPerdesi

Administrator
19 Kas 2025
146
Türkiye
Bu kitabı ben de okudum ve açık konuşayım… hayatımın dönüm noktalarından biri oldu.
Abartı değil, bazı cümleleri gerçekten insanın zihnine çivi gibi çakılıyor.
‘Kendinle uyumlanmadıkça hayatla uyumlanamazsın’ sözü de tam öyle.

Kişisel gelişim kitaplarının çoğu boş geliyor bana ama Rezonans bambaşka.
İnsanı zorluyor, düşündürüyor, kendi içine bakmaya mecbur bırakıyor.
Benim için de ciddi anlamda fark yaratan kitaplardan biri oldu.

feeltheliving

Özel Üye
27 Kas 2025
57
Jean Christopher Grange tüm kitaplarını tavsiye edebilirim ama aralarında '"Leyleklerin Uçuşu '' gerilim- suç türünde müthiş bir kitap. Sanatçının ilk kitabı olmasına rağmen asla bir amatörlük sezdirilmemiş. Farklı ülkelerin kültürü çok güzel bir şekilde harmanlanmış başlangıçta sıkıcı gelse bile insanın elinden bırakmadığı bir kitap. Kitap insanın ruhunun karanlık bölgelerine güzel bir iniş yapıyor aslında günümüz insan tasvir edilmiş denedebilir iyilik maskesi altındaki iğrenç zihniyet gözler önüne seriliyor. 'Kongoya Ağıt ve Lontano ' serisi de tavsiye edilir.

KIZILASLAN

Özel Üye
23 Kas 2025
135
Jean Christopher Grange tüm kitaplarını tavsiye edebilirim ama aralarında '"Leyleklerin Uçuşu '' gerilim- suç türünde müthiş bir kitap. Sanatçının ilk kitabı olmasına rağmen asla bir amatörlük sezdirilmemiş. Farklı ülkelerin kültürü çok güzel bir şekilde harmanlanmış başlangıçta sıkıcı gelse bile insanın elinden bırakmadığı bir kitap. Kitap insanın ruhunun karanlık bölgelerine güzel bir iniş yapıyor aslında günümüz insan tasvir edilmiş denedebilir iyilik maskesi altındaki iğrenç zihniyet gözler önüne seriliyor. 'Kongoya Ağıt ve Lontano ' serisi de tavsiye edilir.
Jean Christopher Grangé sevdiğim roman yazarlarından biri Leyleklerin Uçuşu kitabını çok uzun zaman önce okumuştum. Benim için en aksiyon ve gerilim dolu romanı Sisle Gelen Yolcu'ydu. İki defa okudum farklı zamanlarda. Bu yazarın romanlarını seviyorsan Sisle Gelen Yolcu'ya kesinlikle bir şans vermelisin. Sürekli bir koşturmaca ve sürekli bir gerilim. Bence efsane ...

feeltheliving

Özel Üye
27 Kas 2025
57
Jean Christopher Grangé sevdiğim roman yazarlarından biri Leyleklerin Uçuşu kitabını çok uzun zaman önce okumuştum. Benim için en aksiyon ve gerilim dolu romanı Sisle Gelen Yolcu'ydu. İki defa okudum farklı zamanlarda. Bu yazarın romanlarını seviyorsan Sisle Gelen Yolcu'ya kesinlikle bir şans vermelisin. Sürekli bir koşturmaca ve sürekli bir gerilim. Bence efsan

Jean Christopher Grangé sevdiğim roman yazarlarından biri Leyleklerin Uçuşu kitabını çok uzun zaman önce okumuştum. Benim için en aksiyon ve gerilim dolu romanı Sisle Gelen Yolcu'ydu. İki defa okudum farklı zamanlarda. Bu yazarın romanlarını seviyorsan Sisle Gelen Yolcu'ya kesinlikle bir şans vermelisin. Sürekli bir koşturmaca ve sürekli bir gerilim. Bence efsane ...
Jean Christopher Grange ''Güneşsiz '' serisi dışında tüm kitaplarını okudum ve hepsi birbirinden muhteşem kitaplar sisle gelen yolcu da sonuna kadar tempoyu yüksek tutan bir polisiye kitabıydı. Ama benim için Leyleklerin Uçuşu ndan sonra ''Ölü Ruhlar Ormanı'' gelir.

KIZILASLAN

Özel Üye
23 Kas 2025
135
Jean Christopher Grange ''Güneşsiz '' serisi dışında tüm kitaplarını okudum ve hepsi birbirinden muhteşem kitaplar sisle gelen yolcu da sonuna kadar tempoyu yüksek tutan bir polisiye kitabıydı. Ama benim için Leyleklerin Uçuşu ndan sonra ''Ölü Ruhlar Ormanı'' gelir.
Evet onuda okumuştum. Bir çok kitap yorumcusu yazarı bu kitap sebebiyle eleştirsede ben o kitabınıda severek okumuştum.

KIZILASLAN

Özel Üye
23 Kas 2025
135
Eğer bu yazarın kitaplarını severek okuduysan kesinlikle Dan Brown' da okumuşsundur👌.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar;