Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendini ifade etmek ve anlaşılmak için ne yapabilirim?
Kendini ifade etmek ve anlaşılmak bazen öyle kolay olmuyor ki, insan çabalar ama bir yerlerde hep eksik kalıyor. Ben bunu şöyle çözüyorum:
Önce ne hissettiğimi ve ne anlatmak istediğimi netleştiriyorum. İçimde bir karışıklık varsa, kelimeler hep eksik çıkıyor. Kendi kafamda önce bir çerçeve çizmek gerekiyor.
Sonra basit ve direkt konuşuyorum. Lafı dolandırmak, ima etmek, beklentiyle konuşmak yanlış anlaşılmayı artırıyor. Direkt ama samimi bir şekilde ne hissettiğimi söylemek daha iyi oluyor.
Bir de doğru zamanı ve doğru kişiyi seçmek çok önemli. Bazı insanlar hazır değil, bazı anlar uygun değil. Zamanı ve karşı tarafı doğru ayarladığında anlatmak çok daha etkili oluyor.
Ve son olarak, anlamadılar diye yıkılmıyorum. İnsanlar her şeyi kaldıramayabilir, her zaman beklediğin tepkiyi vermez. Ama doğru kişi ve doğru yöntemle paylaşırsan anlaşılma şansı çok artıyor.
Kısacası, önce kendi içinde net ol, sonra direkt ve doğru kişiye doğru zamanda anlat. Geri kalanı zaten doğal olarak gelişiyor.