Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğitim sistemi neden sadece sınav başarısına odaklanıyor?
Eğitim sistemi sadece sınav başarısına odaklanıyor çünkü ölçmesi ve standardize etmesi kolaydır. Sınav sonuçları, öğrenci performansını hızlı ve somut şekilde gösterir; yönetim ve değerlendirme için pratik bir yöntemdir.
Bir de kültürel ve toplumsal faktörler etkili olur. Toplumda başarı çoğu zaman not ve diploma ile ölçülür; aileler ve okullar, öğrenciyi akademik başarıya yönlendirir.
Müfredat yoğunluğu da rol oynar. Dersler ve konular çok olduğunda, öğretmenler uygulama, proje veya yaratıcılığı desteklemek yerine sınav odaklı öğretimi tercih eder.
Kaynak ve öğretmen hazırlığı da sınırlıdır. Her öğretmenin farklı öğrenme stillerine uygun ders planı yapması, bireysel rehberlik sunması zordur; sınav odaklı yöntem güvenli ve uygulanması kolaydır.
Özetle eğitim sistemi sınav başarısına odaklanıyor çünkü ölçümü kolay, toplumsal baskı yüksek, müfredat yoğun ve kaynak sınırlı. Bu odak, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve yaşam becerilerini ikinci plana iter.